ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017)

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017) Number of View: 1973
«ΔΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ»
(Κύκλος σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για αρχάριους)
Είναι καιρός που πολλοί μας ζητούν συμβουλές για την γραπτή έκφραση. Για την βελτίωση του τρόπου με τον οποίο θέλουν να επικοινωνούν τις σκέψεις τους μέσα απ’ τη γραφή. Tην ποιητική ή την πεζή. Το θέατρο ή το σενάριο. Πολλοί το τολμούν κιόλας. Εκδίδουν βιβλία. Γράφουν στίχους. Ποιήματα. Δηλώνουν τις ιδέες τους μέσα στο διαδίκτυο. Αυτοπροσδιορίζονται.
Η έκφραση διά της γραφής είναι ένας ανέξοδος, πρόσφορος και δημιουργικός τρόπος, να πεις αυτά που θέλεις για σένα και για τους άλλους, σε σένα και στους άλλους.
Αρκεί ένα φύλλο χαρτί και ένα στυλό -ή ένας υπολογιστής κι ένα πληκτρολόγιο- και η φαντασία σου…
Όμως φτάνουν αυτά και η καλή σου διάθεση για να γράψεις όσα θέλεις να πεις  και  να σε καταλάβουν;
Πολλοί έχουν ταλέντο. Αλλά φτάνει μόνο το ταλέντο για να εκφράσεις τον κόσμο που ονειρεύεσαι γράφοντας;
Όλες αυτές οι σκέψεις μας οδήγησαν να οργανώσουμε έναν κύκλο σεμιναρίων για αρχάριους.
Για κείνους που αισθάνονται την ορμή της έκφρασης μέσω της γραφής, αλλά δυσκολεύονται στην πράξη.
Ή νομίζουν πως δεν δυσκολεύονται, ωστόσο δυσκολεύουν τους άλλους να καταλάβουν τι θέλουν να πουν γράφοντας.
Από τον κύκλο αυτό των μαθημάτων, ελπίζουμε να βοηθήσουμε στο ταξίδι για τον λυτρωτικό τρόπο της συγγραφικής  έκφρασης και σε ό, τι έχει να κάνει μ’ αυτήν.
Ελπίζουμε, ακόμα περισσότερο, να βοηθήσουμε κάποιους ιδιαίτερα, να καταλάβουν ότι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν παραπέρα.
Να γίνουν  λογοτέχνες.
Με εκτίμηση
Ελένη Ζιώγα
«ΔΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ»
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ από την ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ
Τα σεμινάρια που οργάνωσε η Ελένη Ζιώγα στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014 και συνεχίζονται από τότε και μέχρι σήμερα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε ακόμα περισσότερους ενδιαφερόμενους να βελτιώσουν την σχέση τους με την γραφή.
Τα μαθήματα του νέου κύκλου θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.
Έτσι, όσοι δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν στους προηγούμενους πέντε κύκλους σεμιναρίων, θα έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν στον κόσμο της έκφρασης μέσω της γραφής, μέσα από τον δρόμο της απελευθέρωσης, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτός ο κύκλος μαθημάτων θα απευθύνεται σε όλους  εκείνους που έχουν  έφεση στην έκφραση δια της γραφής, ωστόσο δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει ή παρουσιάσει στο κοινό κάποιο έργο τους.
Ή  ακόμα σε όλους εκείνους, που, μολονότι έχουν προβεί σε δημοσιοποίηση κάποιων γραπτών τους, ωστόσο, αισθάνονται την ανάγκη να βελτιώσουν τα εκφραστικά τους μέσα.
Όσοι  δηλώσουν συμμετοχή, ανεξάρτητα αν επιθυμούν εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος,  θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν μαθήματα εισαγωγής τους σε ένα ευρύτερο πεδίο έκφρασης.
Κι αυτό, δεδομένου ότι πεποίθησή μας είναι πως όποιος θέλει να μυηθεί ουσιαστικά στο χώρο του γραπτού λόγου, θα πρέπει να διδαχθεί τους βασικούς τεχνικούς όρους για ολόκληρο το φάσμα που αυτός καλύπτει, ή τουλάχιστον για το μεγαλύτερο κομμάτι του.
Έτσι, σ’ αυτές τις  ώρες μαθημάτων, ο συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη ιδέα για την τεχνική του πεζού λόγου (διήγημα, μυθιστόρημα, δημοσιογραφικό  κείμενο, γραπτή έκφραση στο διαδίκτυο κ.λ.π.), του θεατρικού έργου, του σεναρίου (κινηματογράφος, τηλεόραση) καθώς και του ποιητικού λόγου (ποίηση, στιχουργική).
Για το σκοπό αυτό, τα μαθήματα σ’ αυτό το πρώτο στάδιο, δεν θα χωριστούν σε ομάδες εξειδίκευσης, αλλά οι συμμετέχοντες θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν εισαγωγικά μαθήματα για όλα τα προαναφερθέντα είδη.
Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του α΄ κύκλου, δίνεται η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, της παρακολούθησης δύο ακόμα διαδοχικών κύκλων (που λειτουργούν ως συνέχεια του πρώτου βασικού).
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Για να γίνει δεκτός κάποιος στον κύκλο των σεμιναρίων θα πρέπει να είναι άνω των 16 ετών και να μας στείλει στη διαδικτυακή διεύθυνση “diagrafisekfrasi@gmail.com” ένα δείγμα γραφής του στον πεζό ή τον ποιητικό λόγο, ανεξαρτήτως μεγέθους, πάντως όχι μεγαλύτερο από χίλιες  λέξεις. Θα πρέπει επίσης να επισυνάπτει και τους λόγους που τον ωθούν να παρακολουθήσει το σεμινάριο.
(Σημειώνουμε εδώ, ότι ο  επαγγελματικός προσανατολισμός δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Μπορεί άνετα να παρακολουθήσει το τμήμα και όποιος θέλει απλώς να δυναμώσει την ικανότητά του να εκφράζεται δια της γραφής  από αγνό ερασιτεχνισμό και για τη χαρά της ελευθερίας που προσφέρει η  γραπτή έκφραση, σε μια τόσο δύσκολη και αγχογόνο, μάλιστα, κοινωνική συνθήκη όπως η παρούσα).
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από σήμερα 03/08/17  κατόπιν επικοινωνίας των ενδιαφερομένων με την κ. Κυριακή Σπανούδη στο τηλ. 6974607002

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Ή ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Leave a Reply